Ev ve İş Yerlerini Yangın Tehlikesinden Koruma İpuçları | MGS

Evinizi ve İşyerinizi Yangın Tehlikesine Karşı Korumak İçin İpuçları

Evinizi ve İş Yerinizi Yangın Tehlikesine Karşı Korumak İçin İpuçları
Evinizi ve İş Yerinizi Yangın Tehlikesine Karşı Korumak İçin İpuçları
Yangın günlük hayatımızda pek de karşı karşıya gelmediğimiz bir tehlike. Bu yüzden çoğumuz yangın tehlikesine karşı gerekli önlemleri almıyoruz. Ancak Türkiye’de her yıl 70.000 yangın çıkıyor. Bu yangınlarda 300 kişi hayatını kaybediyor ve yaklaşık 200 milyon TL maddi kayıp yaşanıyor. Ancak basit önlemlerle ev ve iş yerinizde yangın tehlikesini ortadan kaldırmanız mümkün. Bu önlemlerin başında da etkili bir yangın alarmı sahibi olmak var.
Bir Yangın Alarmı Edinin
Bir yangın alarmı sahibi olmak, evinizin ya da iş yerinizi yangın tehlikesine karşı güvenli bir hale getirmek için atabileceğiniz en etkili adımlardan biri. Bu yangın alarmı sayesinde doğal gaz gibi yanıcı gazların seviyesini kontrol ederek evinizde ya da işyerinizde yangın çıkmasını engelleyebilir, duman detektörü sayesinde ortaya çıkan bir ateşin yangına dönüşmeden söndürülmesini sağlayabilirsiniz.
MGS Güvenlik olarak eviniz için sunduğumuz ürünleri ev tipi yangın alarmı sayfamızdan iş yeriniz için sunduğumuz çözümleri ise iş yeri yangını alarmı sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Alarm Sisteminizi Düzenli Bir Şekilde Kontrol Edin
Bir yangın alarmı sahibi olduktan sonra bu sistemin düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmanız oldukça önemli. Bu yüzden yangın alarmı kontrollerinizi periyodik bir şekilde yapın. Sistemde bir arıza tespit ettiğinizde vakit kaybetmeden sisteminizi sağlayan firmayla iletişime geçin.
MGS Güvenlik olarak size sağladığımız yangın alarmı sistemleri için verdiğimiz teknik destekle de yanınızdayız.
Doğalgaz Hattınızın ve Isıtma Sisteminizin Kontrollerini Yaptırın
Bir yangın alarmı evinizi ya da işyerinizi yangın tehlikesinden tek başına koruyamayacaktır. Yangın tehlikesinden tam anlamıyla korunabilmek için bazı önlemler almanız şart. Bu önlemlerin başında da evinizin ya da iş yerinizin doğal gaz hatlarının ve ısıtma sistemlerinin periyodik bir şekilde kontrol edilmesi geliyor.
Eviniz ya da iş yerinizdeki doğal gaz boru hattını düzenli bir şekilde kontrol ederek herhangi bir sızıntı olmadığına emin olun. Yine aynı şekilde doğal gazla çalışan kazan, kombi ve ocak gibi cihazların kendilerinde ve doğal gaz bağlantı noktalarında bir sorun olmadığından emin olun. Bu kontrolleri yılda en az bir kere konunun uzmanı bir profesyonele yaptırın.
Doğalgaz Kullanan Cihazlarınızı Gözetim Altında Tutun
Özellikle evinizdeki ocak gibi doğal gaz kullanan cihazlarınızı gözetim altında tutun. Bu cihazları kullanırken cihazı sürekli kontrol edin. Özellikle çocukların yaşadığı bir eve sahipseniz bu cihazlar kullanımdayken cihazın yanından ayrılmayın.
Elektrik Hattınızı Kontrol Edin
Hem evlerde hem de iş yerlerinde yaşanan yangınların büyük bir bölümü elektrik hatlarında yaşanan arızalardan kaynaklanıyor. Yıpranmış bir kablo ya da arızalı bir rezistans evinizde ya da iş yerinizde büyük bir yangına neden olabilir.
Böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalmamak için evinizdeki ya da iş yerinizdeki elektrik hattını ve elektrikle çalışan cihazları düzenli bir şekilde kontrol edin. Tespit ettiğiniz sorunları bir profesyonelin yardımıyla çözün.
Evinizdeki ya da iş yerinizdeki elektrik hattı konusuna dikkat etmeniz gereken diğer önemli bir nokta da elektrik hattınız doğru bir şekilde kullanmanız. Elektrik çıkışlarınızın kapasitesini aşan cihazları aynı çıkışa bağlamamaya önem gösterin. Buzdolabı ya da çamaşır makinesi gibi yüksek elektrik tüketimi olan cihazlarınızı akım korumalı prizlerle kullanarak evinizi hem yangın tehlikesine karşı korur hem de voltaj dalgalanmaları nedeniyle oluşabilecek hasarların önüne geçmiş olursunuz.
Yanıcı ve Parlayıcı Malzemeleri Güvenli Bir Şekilde Saklayın
Özellikle üretim alanında çalışan iş yerlerinde sıklıkla kullanılan yanıcı ve parlayıcı malzemelerin güvenli bir şekilde saklanması ve doğru bir şekilde kullanılması yangın tehlikesinin önüne geçmek için oldukça önemli. Bu malzemeleri ısıya maruz kalmayacakları kuru bir ortamda muhafaza edin. Malzemelerin bulunduğu ambalajların durumunu düzenli bir şekilde kontrol edin.
whatsapp